Meezing Carmina Burana

Meezing Carmina Burana (scratch)

Zondag 02 juni 2019 – Abdij Rolduc Kerkrade

Een dag samen zingen = samen muziek beleven
Met een van de populairste composities uit de muziekliteratuur

Carmina Burana is een verzameling Middeleeuwse liedteksten die ruim 200 jaar geleden ontdekt werden in een abdij in Zuid-Duitsland. In 1935 heeft de componist Carl Orff een aantal van deze liederen in een geheel eigen stijl op muziek gezet: Middeleeuws en tegelijk ook heel modern. Carmina Burana is wereldberoemd en geliefd bij veel koorzangers.

Tijdens het Internationaal Koorfestival CantaRode is er op zondag 2 juni een workshop Scratch Meezing Carmina Burana in Abdij Rolduc in Kerkrade.

Zing mee!! Geniet van deze onvergetelijke ervaring onder leiding van de internationale topdirigent Brady Allred

Scratch
‘Scratch’ is afgeleid van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’: helemaal vanuit het niets beginnen. Scratchconcerten vinden de laatste jaren veel plaats en zijn enorm populair. Ze zijn bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te zingen: geschoold, ongeschoold, liefhebber en amateur. Meedoen in een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring! Je zult er versteld van staan hoe mooi het resultaat na een dag repeteren al kan klinken.

Workshop 2 juni
De Amerikaanse topdirigent Brady Allred studeert op zondag 2 juni met alle deelnemers aan de workshop een aantal nummers uit Carmina Burana in. Er zijn drie repetitieblokken met pauzes ertussen. Het resultaat is ’s middags te horen tijdens het slotconcert van CantaRode in de abdijkerk van Rolduc in Kerkrade.

Brady Allred

Muzikale leiding
De algehele leiding is in handen van Dr. Brady Allred uit Salt Lake City in Amerika. Hij is artistiek leider en dirigent van de Salt Lake City Choral Artists, daarnaast is hij een  eelgevraagd jurylid en geeft hij masterclasses en workshops over de hele wereld. Carmina Burana is een van zijn succeswerken!!

Begeleiding
De Kerkraadse pianiste en dirigente Véron Jongstra zorgt voor de begeleiding op piano. Zij is de vaste begeleider van workshops van Brady Allred tijdens het Festival Europa Cantat en  de Choralies in Frankrijk.

Muzikaal programma
De volgende werken uit Carmina Burana van Carl Orff worden tijdens de Meezingworkshop gezongen:

  1. O Fortuna
  2. Fortune Plango: 2 coupletten
  3. Veris Leta: 2 coupletten
  4. Ecce Gratum
  5. Floret Silva
  6. Reie
  7. Were Diu Werlt
  8. Blanziflor
  9. O Fortuna

Partituur
Deelnemers worden verzocht om de partituur vooraf al te bestuderen. Veel koren hebben de partituur in hun archief. Eventueel is deze ook te bestellen via Bestel partituur Carmina Burana

Wie helemaal niet in de gelegenheid is om zelf over de partituur te beschikken, kan deze onder bepaalde voorwaarden bij Cantarode bestellen.

Wie zich al voorbereiden op de muziek, de uitspraak, de manier van zingen, kan studiemateriaal vinden op Bekijk studiemateriaal

Dagindeling
09.00 uur        Aankomst en aanmelding door de deelnemers
09.15 uur        Warming up
09.30 uur        Repetitie deel 1
11.00 uur        Pauze met koffie
11.20 uur        Repetitie deel 2
12.30 uur        Lunch
13.15 uur        Repetitie deel 3 in Abdijkerk Rolduc
14.15 uur        Einde repetitie
16.00 uur        UItvoering Carmina Burana tijdens slotconcert CantaRode in Abdijkerk Rolduc

Kosten
De kosten voor deelname bedraagt € 25,- inclusief lunch en koffie.

Deelname is definitie als bovengenoemd bedrag is ontvangen via rekeningnummer: NL62ABNA0505091151 t.n.v. Stichting Cantarode

Locatie
Abdij Rolduc
Heyendaallaan 82
6464 EP  Kerkrade

Aanmelden

Download het inschrijfformulier en stuur dit of de gevraagde gegevens voor uiterlijk 15 mei 2019 per e-mail naar CantaRode

Aanmeldformulier workshop Carmina Burana