Universiteitskoor Alabama

Het Concertkoor is een koorensemble van de Universiteit van Alabama in Birmingham (VS). Koorzangers zijn studenten van de Universiteit en zijn geselecteerd door een strenge auditie. Recent zong het koor op de 2016 AMEA In-Service conferentie, en nam deel aan de Interkultur 2014 8e World Choir Games in Riga, Letland. Het UAB koor won een gouden en twee zilveren medailles in drie categorieën (jeugd gemengd, Musica sacra met begeleiding, en spiritueel. De eerste CD  ” Unceasing Love” is online beschikbaar via iTunes en Amazon. Bijzondere uitvoeringen warem de wereldpremière van Glenn McClure’s Voices of Freedom, een werk ter herdenking van de Civil Rights movement en de ondertekening van de proclamatie van de emancipatie in 2013, als ook K. Lee Scott’s Gloria voor MorningStar Publications in 2012. Andere premières omvatten meerdere werken van de componist en arrangeur Stacey V. Gibbs.

Het koor toert jaarlijks en neemt deel aan concerten in de Verenigde Staten en Europa. Het koor trad op tijdens voorbije conferenties van de American Choral Directors Association (ACDA), en de Fleischman International Trophy Competition in Cork, Ierland als ook tijdens de 34e editie van Florilege Vocal de Tours in Tours, Frankrijk.  Toekomstige optredens omvatten uitvoeringen van Verdi’s Requiem met de Alabama Symphony Orchestra in april 2017 en een première van Michael Trotta’s Seven Last Words in februari 2017.

Verder zal het koor dit jaar deelnemen aan London Sangerstevne en het CantaRode International Choral Festival in mei 2017.