Jury

CantaRode is een muziekfestival én een concours. Dit betekent dat er in het programma twee competitierondes zijn opgenomen. De deelnemende koren worden beoordeeld door een professionele internationale jury. De jury voor de competitie van 2019 wordt momenteel samengesteld. Om een indruk te krijgen, de jury van CantaRode 2018 bestond uit:


John Damsma (Nederland, voorzitter)

is een Nederlandse koor- en orkestdirigent, arrangeur, koorcoach en jurylid op diverse festivals voor zowel koren als instrumentale ensembles. Artistiek leider Nederlands Koorfestival (NKF), Juryvoorzitter Nederlands Koorfestival (NKF), Lid artistieke commissie Europees  festival voor de Jeugd (EMJ) Neerpelt (Be), Jurylid EMJ 2016 – vocaal,  Lid artistieke commissie ‘CantaRode’, Jurylid Internationaal Jeugd Muziekfestival Bratislava

 

 


Brady Allred (Verenigde Staten)

is artistiek directeur en dirigent van het Salt Lake Choral Artists met 200 zangers in Salt Lake City in Utah in de VS. Hij werkte als muziekdocent en directeur koorstudies aan de universiteit van Salt Lake City. Met zijn koren wordt hij regelmatig uitgenodigd om in binnen- en buitenland op te treden. Ook won hij diverse prijzen. Onder meer aan het Europees Grand Prix internationaal koor competitie en bij de Marktoberdorf Kamerkoor competitie.

 

 


Luc Anthonis (België)

is muzikant, harmonie- en koordirigent, muziekpedagoog en docent voor in diverse instrumenten. Hij  is muzikaal leider en dirigent van diverse koren en ensembles in België, Letland en Italië en Oostenrijk. Sinds 2007 is hij verbonden aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen. Luc Anthonis is vast jurylid bij de internationale koorwedstrijd voor de jeugd te Neerpelt en van de provinciale koorwedstrijd van de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen. Luc Anthonis wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse nationale en internationale koorwedstrijden.

 

 


Maria Guinand (Venezuela)

is een internationaal bekend en gewaardeerd koordirigente uit Venezuela. Ze studeerde muziek in Engeland. Ze werkt onder meer als decaan van de faculteit muziek van de Simón Bolívar Universiteit in Caracas. Ze werkt als dirigent van diverse koren in Venezuela en Europa. Ook heeft ze voor de muziekraad van UNESCO gewerkt en als vice-president van het de Internationale Koor Federaatie IFCM. Ook organiseerde ze meerdere koorfestivals. Ze werkte samen met beroemde orkesten.

 

 


Robert Sund (Zweden)

is een Zweedse componist, dirigent, psycholoog, socioloog, musicoloog, muziekpedagoog en zanger. Hij studeerde aan de universiteit van Uppsala. Na een aantal jaren als klinisch onderzoeker en docent psychologie aan de universiteit  te hebben gewerkt, studeerde hij muziekpedagogie en koorleiding. Inmiddels werkt hij al vele jaren als docent voor koor- en ensembledirectie in Stockholm. Ook treedt hij zelf op als dirigent. Ook wordt hij vaak gevraagd als gastdirigent in binnen- en buitenland. Hij dirigeerde onder meer in Wenen, Buenos Aires en Havana. Ook was hij gastdocent aan de universiteit van Minnesota in Minneapolis, in Washington en in Düsseldorf. Hij is dirigent van de Rijks-federatie van Zweedse Zangbonden. Als dirigent en componist kreeg hij talrijke prijzen en onderscheidingen. Als componist schreef hij vocale muziek, koorwerken (met orkest) en werken voor harmonieorkest.