Cant’Ella Duitsland

Sinds de jaren ’70, heeft de amateur koormuziek in Duitsland een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Nieuwe ensembles zijn ontstaan en bestaande koren hebben nieuwe tonale en interpretatieve normen vastgesteld. Veel van deze koren kunnen zich meten met professionele koorzang.

Cant’Ella  zet deze trend op het gebied van koormuziek door. Het koor werd in 1994 opgericht door vrouwen die veel ervaring hadden opgedaan in gemengde koren van topklasse en zich wilden ontwikkelen op het gebied koormuziek. In het eerste jaar van het bestaan was het koor in staat om aandacht op zich te vestigen door zijn hoge kwaliteit en uitdagende programma’s.

Cant’Ella heeft met succes aan Duitse en internationale wedstrijden deelgenomen. Al in 1996, behaalde het jonge ensemble op het International Koorfestival in Maasmechelen de eerste prijs als beste West-Europese koor. 1997 won de Cant’Ellan het Chorwettbewerb Noord-Rijnland-Westfalen en in 1998 het Deutsche Chorwettbewerb in Regensburg. Uitnodigingen voor de Internationale Chorwettbewerb in Marktoberdorf 1999, het Deutsche Chorwettbewer 2002 in Osnabrück en het 50-jarig jubileum van de Arbeitsgemeinschaft Deutscher Chorverbände in Essen gaf Cant’Ella de gelegenheid haar prestaties te bevestigen.

In september 2005 behaalde het koor de tweede plaats op het International Koorfestival in Maasmechelen Vlaanderen.
De speciale prijs voor de beste interpretatie van een hedendaags werk bij het Koorfestival Cork in 2008 getuigt van de prestaties van het ensemble.

In 2012 verscheen de derde CD, na Maria en Sonne,Mond und Sterne, een produktie met kerstliederen.