Rusland

Ozarenie of the Moscow Music Society – Rusland

Koor
Het kamerkoor ‘Ozarenie’ van het Moskous Musical Gezelschap is in 1995 opgericht. De zangeressen (?) zijn studenten en oud-studenten van diverse muziekinstellingen in Rusland, muziekdocenten en overige vocalisten. Het koor won diverse internationale prijzen in Tsjechië, Hongarije, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland. Ook traden ze al eens in de buurt van Kerkrade op: in het Belgische Maasmechelen.

Ozarenie is aangesloten bij de Europese korenorganisatie Europa Cantat. Naast het werk van de grote internationale componisten, zingt het koor vooral werk van hedendaagse Russische componisten en werk van wat het zelf noemt ‘vergeten Russische meesters’. Het koor uit Moskou experimenteert ook met nieuwe stilistische technieken en modernistisch werk van componisten uit Scandinavië, België en Hongarije.

Dirigent
Ozarenie staat sinds de oprichting onder leiding van Olga Burova. Zij studeerde af aan de bekende Gnessinacademie in Moskou. Ze is als dirigent en muziekdocent aan diverse instituten verbonden en behaalde ook diverse internationale prijzen.